Våra traineer berättar

Anni Immonen & Lauri Stark

We were the international trainees of 2019-2020.

During the trainee program, we learned a lot about SEB and also about ourselves. Everything from SEB’s values to different divisions, teams and products were covered.

For example, green values, agile way of working and artificial intelligence were themes that were discussed frequently during the program.

Furthermore, we had interesting training days during which we learned a lot about ourselves, leadership skills and how people with different

personalities behave in different situations. We believe that the learnings from the trainee program will work as a very solid base for our future careers in SEB.

- International trainees 2019-2020

Anni Lapatto

"Efter snart ett hos SEB kan jag med säkerhet säga att jag har hittat rätt ställe att starta min arbetskarriär på. Jag deltar i SEB:s ett år långa International Trainee program och jobbar i ett team kallat Financial Strategy, som verkar inom företagsavdelningen Corporate Coverage.

Financial Strategy erbjuder rådgivning gällande kapitalstruktur och balans till företagskunder. Det är otroligt inspirerande att lära sig nya saker, och samtidigt märka att jag har nytta av det jag har lärt mig under studierna. Mitt råd till studerande är därför att läsa sådana kurser som du verkligen är intresserad av. Utveckla dina starka sidor och börja bygga karriären redan under studietiden!

Om jag listar de tre bästa sidorna med mitt jobb skulle jag nämna intressanta projekt, proffsig med ändå lättsam stämning och hela International Trainee programmet som sådant. Jag kan verkligen rekommendera SEB som arbetsgivare till alla som är intresserade av en karriär inom bankbranschen, och beredda att ta ansvar från dag ett."

- International Trainee 2015-2016

Anssi Kiviniemi

"SEB International Trainee Programme – jag förstod nog inte riktigt vad som väntade då jag ansökte om en plats i programmet, trots att jag hade jobbat i SEB tidigare och trodde mig känna till företagsorganisationen och -kulturen. Mitt trainee år har minst sagt varit lärorikt. Vid sidan av mina arbetsuppgifter och tydliga ansvarsområden som analytiker i Finland, har jag spenderat ca en tredjedel av trainee perioden utomlands. Jag har fått uppleva allt från handgripliga introduktioner av olika divisioners arbete till extremt högklassiga kurser i självutveckling. Programmet har överträffat alla mina förväntningar på många plan; internationellt engagemang, möjlighet att nätverka, kompetenta medarbetare, intressanta uppgifter och helikopterperspektiv på verksamheten i en nordisk investeringsbank. Allt detta summerat gör att jag är väldigt nöjd med min tid som SEB Trainee."

- International Trainee 2014-2015

Lasse Lemberg

"Möjligheten att skräddarsy arbetsuppgifterna och arbeta utomlands väckte mitt intresse för SEB:s Trainee program. Till min stora glädje har verkligheten motsvarat och t.o.m. överträffat mina förväntningar. Den internationella prägeln är ständigt närvarande; det team som jag arbetar inom sitter i flera länder och till Trainee programmet hör skolningsperioder runt om i Europa som alla traineer deltar i. Traineerna kommer från flera länder och olika kulturella miljöer. Det ger en bra bild av SEB:s värderingar. Flexibiliteten i Trainee programmet innebär konkret att jag själv kan påverka mina praktikantperioder utomlands. Jag kan också bekanta mig med avdelningar inom banken som jag själv tycker kan fördjupa mina kunskaper och bredda mitt kontaktnät."

- International Trainee 2013-2014