22.4.2021 14:10

”Työ SEB:llä on todistanut minulle, kuinka suuri yhteiskunnallinen merkitys pankeilla on”

SEB:n asiantuntijat vierailivat Mimmit sijoittaa -median podcastissa ja blogissa ja kertoivat ajatuksiaan ja kokemuksiaan pankissa työskentelystä.

Mimmit sijoitta -blogin julkaisussa ”Uratarina: Millaista on työskennellä pankissa?” haastatellaan Anni Lapattoa. Lapatto on valmistunut Aalto yliopistosta 2015 pääaineenaan rahoitus. Hän on aloittanut uransa SEB:llä International Trainee -ohjelmassa Financial Strategy -tiimissä vuonna 2015. Hän on parhaillaan äitiysvapaalla, ja työskentelee SEB:n Corporate Finance -tiimissä.

- Huomaan usein erilaisia ilmiöitä kohdatessani miettiväni, miten ne vaikuttavat talouteen tai miten talous vaikuttaa niihin. Pankkityö on syventänyt ymmärrystäni talouteen ja sen eri merkityksiin!, Anni Lapatto toteaa ja jatkaa:

- Työ SEB:llä on todistanut minulle, kuinka suuri yhteiskunnallinen merkitys pankeilla on rahoituksen tarjoajana, sillä pankeilla on mahdollisuus ajaa haluamaansa agendaa pääomien kanavoinnin kautta.

Voit lukea koko blogitekstin täältä.

Kuuntele Mimmien podcast – haastattelussa SEB:n asiantuntijat

Podcastissa keskustelemassa olivat Anni Immonen, Saija Korkala ja Terhi Paloheimo. Alla heidän ajatuksiaan.

- Oli mahtavaa päästä mimmien podcastiin avaamaan pankkimaailmaa ja toivottavasti myös rikkomaan tyypillisiä stereotypioita siitä. Toivon, että heidän seuraajansa rohkaistuvat hakemaan pankkialalle, jotta sukupuolijakauma, erityisesti eri osastoilla, jakautuisi tasaisemmin, Anni Immonen kertoo.

- Kuuntelen itse paljon podcasteja, niin oli hauskaa päästä tekemään sellaista! Kun meillä on monenlaisia ihmisiä töissä, niin varmasti pärjätään paremmin. Olisi aika huikeaa joskus kuulla, että joku kuuntelija olisi podcastin perusteella kiinnostunut hakemaan SEB:lle töihin, jatkaa Terhi Paloheimo.

- Toivon, että pystymme kannustamaan tyttöjä alalle! Monimuotoiset tiimit toimivat parhaiten ja sukupuoli on yksi tällaista diversiteettiä luova tekijä, Saija Korkala toteaa.

Voit kuunnella podcastin täältä.

Kuten maaliskuussa kerroimme olemme aloittaneet yhteistyön Mimmit sijoittaa -median kanssa Suomessa. Yhteistyön päätavoitteena on lisätä tietoisuutta finanssialasta ja rohkaista nuoria naisia hakeutumaan alalle. Samalla haluamme edistää taloudellista tasa-arvoa kannustamalla naisia kasvattamaan varallisuuttaan. SEB uskoo monimuotoisen työyhteisön vahvuuteen, ja tämän yhteistyön myötä haluamme edistää monimuotoisuutta niin työyhteisöissä kuin koko yhteiskunnassa.

Tutustu myös vastuullisuustyöhömme oheisen videon välityksellä.