Merkintä, lunastus ja vaihto

Rahastomerkintä

Rahastomerkinnän voit tehdä helposti soittamalla sijoitusneuvojillemme numeroon +358913155500.

Ennen rahastomerkinnän toteuttamista sinulla täytyy olla voimassa oleva allekirjoitettu asiakassopimus.

Mikäli merkintäsumma on käytössämme pankkipäivänä ennen rahastokohtaista merkintäaikaa, toteutamme toimeksiannon saman päivän kurssiin. Suomeen rekisteröidyissä SEB-rahastoissa merkintäaikaraja on kello 12:00 (poikkeuksina SEB European Index ja SEB North America Index). Ulkomaille rekisteröityjen ja yhteistyökumppaneiden rahastojen merkintäaikaraja on kello 12:00. 

Kertaminimimerkintä on useimmissa rahastoissa 5000 euroa. Rahasto-osuuksia merkittäessä ilmoita haluatko merkitä A- vai B-osuuksia. 

Rahaston vaihto tai lunastus

Rahaston lunastus tai siirto toiseen rahastoon onnistuu helpoimmin soittamalla sijoitusneuvojillemme numeroon +358913155500.

Lunastustoimeksianto toteutetaan samana päivänä, mikäli annat lunastusmääräyksen ennen rahastokohtaista lunastusaikaa. Rahastojemme lunastusaikaraja on kello 12:00. Lunastuksesta saadut varat maksetaan asiakkaan avistatilille SEB:ssä tai asiakasrekisterissä olevalle pankkitilille. Lunastetun pääoman maksamisajankohta vaihtelee rahastoittain. Pankkitilimuutos tulee tehdä kirjallisesti.

Mikäli rahasto-osuuksista on annettu kirjallinen osuustodistus, rahastolunastus toteutetaan sen jälkeen, kun osuustodistus on toimitettu SEB:lle.