Merkintä, lunastus ja vaihto

Rahastomerkintä

Rahastomerkinnän voit tehdä helposti soittamalla sijoitusneuvojillemme numeroon +358913155500.

Ennen rahastomerkinnän toteuttamista sinulla täytyy olla voimassa oleva allekirjoitettu asiakassopimus. Rahastomerkintöjä voit tehdä heti, kun olemme vahvistaneet asiakassopimuksesi.

Mikäli merkintäsumma on käytössämme pankkipäivänä ennen rahastokohtaista merkintäaikaa, toteutamme toimeksiannon saman päivän kurssiin. Suomeen rekisteröidyissä SEB-rahastoissa merkintäaikaraja on kello 15:00 (poikkeuksina SEB European Index ja SEB North America Index). Ulkomaille rekisteröityjen ja yhteistyökumppaneiden rahastojen merkintäaikaraja on kello 12:00. 

Kertaminimimerkintä on useimmissa rahastoissa 500 euroa. Rahasto-osuuksia merkittäessä ilmoita haluatko merkitä A- vai B-osuuksia. 

Rahaston vaihto tai lunastus

Rahaston lunastus tai siirto toiseen rahastoon onnistuu helpoimmin soittamalla sijoitusneuvojillemme numeroon +358913155500.

Lunastustoimeksianto toteutetaan samana päivänä, mikäli annat lunastusmääräyksen ennen rahastokohtaista lunastusaikaa. Rahastojemme lunastusaikaraja on kello 12:00. Lunastuksesta saadut varat maksetaan asiakkaan avistatilille SEB:ssä tai asiakasrekisterissä olevalle pankkitilille. Lunastetun pääoman maksamisajankohta vaihtelee rahastoittain. Pankkitilimuutos tulee tehdä kirjallisesti.

Mikäli rahasto-osuuksista on annettu kirjallinen osuustodistus, rahastolunastus toteutetaan sen jälkeen, kun osuustodistus on toimitettu SEB:lle.