Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Om SEB

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld.

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld.

SEB möjliggör för människor att förverkliga sina drömmar, ambitioner och affärsidéer. Som Nordens ledande företagsbank med ett internationellt perspektiv är innovation och entreprenörskap en del av vårt DNA.

300
Antalet medarbetare i Finland.
17 500
Antalet medarbetare i koncernen.
1,8 milj.
Så många kunder har koncernen. Privata och företag.

Vad vi gör

Vi vill vara en kompanjon som står vid kundernas sida i goda tider likaväl som i sämre. Hos oss kommer kunderna alltid först utifrån förvissningen om att ett långsiktigt perspektiv och långsiktiga relationer skapar lönsamhet.

Vi spelar en aktiv roll i utvecklingen av de samhällen där banken arbetar genom att bygga upp starka kundrelationer. I Sverige och Baltikum erbjuder vi finansiell rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland har vår verksamhet starkt fokus på ett fullservice erbjudande till företagskunder och institutionella kunder samt Family Office segementet. 

 

Vad vi tror på

1. Kunderna först

Våra kunders behov kommer först och vi utgår alltid ifrån hur vi kan skapa verkligt värde.

2. Engagemang

Vi är personligen måna om våra kunders framgång och tar eget ansvar för hur vi agerar.

3. Enkelhet

Vi strävar efter att förenkla det som är komplext.

4. Samarbete

Vi åstadkommer mer genom att arbeta tillsammans. 

Vår vision

Att leverera service i världsklass till våra kunder. 

Visselblåsning – Whistleblowing

Ersättningsstrategi

SEB:s ersättningssystem har som mål att attrahera, behålla och motivera medarbetare med rätt kompetens, vilka därmed bidrar till bankens långsiktiga framgång. Ersättningen ska uppmuntra goda prestationer, sunda beteenden och risktaganden som ligger i linje med förväntningarna från kunder och aktieägare. Ersättningen baseras på erfarenhet och prestation, och främjar ett långsiktigt engagemang för att skapa värde.

Läs mera på koncernens hemsida

All information om företaget SEB finns samlat på webbplatsen sebgroup.com. Där hittar du till exempel våra rapporter och analyser, pressinformation och allt om vårt hållbarhetsarbete. 

Läs mer om SEB på sebgroup.com