Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Vår rekryteringsprocess

Rekryteringsprocessen varierar något beroende på arbetsuppgift men de huvudsakliga skedena är lika för alla. Vi tror på allas talang och vi strävar efter att alltid se och utveckla våra medarbetare.

1. Annonsering

För alla lediga tjänster finns en kravprofil som beskriver den kompetens och erfarenhet som behövs. Du hittar alla våra platsannonser under lediga tjänster och ofta även på vår Linkedin sida.

2. Urval och lämplighetsbedömning

Lämplighetsbedömningen ökar objektiviteten när vi utvärderar och försöker hitta den mest lämpade kandidaten för ett jobb. Om du gör en lämplighetsbedömning får du alltid resultaten till din kännedom. Formell utbildning krävs för vissa specifika tjänster exempelvis när vi söker en jurist eller en analytiker inom ett speciellt område.

3. Intervju 

Vi kallar de mest lämpade kandidaterna till intervju. Intervjuerna är till antalet två eller fler beroende på arbetsuppgiften. Intervjuns syfte är att ge dig som arbetssökare möjlighet att få veta mera om arbetsuppgifterna, teamet, SEB som arbetsgivare, våra värderingar och arbetskultur. Ur vår synvinkel är intervjun ett tillfälle att lära känna dig, din motivation, dina kunskaper och ditt sätt att arbeta. I intervjuerna deltar teamets förman och en representant för HR-teamet, och ibland andra kollegor i banken. 

4. Referenser och bakgrundskontroll

Om du går vidare i processen gör vi ett antal säkerhetskontroller. Dessa innefattar bland annat kontroll av identitet, utbildningsbevis, kreditkontroll och referenser. För den som blir erbjuden arbetet tillkommer narkotikatest och godkännade av engagemang så som företagsengagemang.   

5. Anställningserbjudande

I slutskedet erbjuder får den utvalda personen ett anställningserbjudande.

6. Återkoppling

Under rekryteringsprocessens gång hör vi av oss per e-post eller telefon till alla kandidater som visat intresse.  Vår amition är att ge alla sökande en positiv upplevelse av processen och vi tar gärna emot feedback.

Kontakta vår personalavdelning

Är du intresserad av att jobba i SEB? Ta kontakt med vår HR-avdelning.