Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Ukraina dominerade marknadsrörelserna i mars

I mars var den ekonomiska statistiken i USA och Europa något ljummen och även Kina levererade svag statistik.Krisen i Ukraina var fokus på marknaden i mars.

I mars var den ekonomiska statistiken i USA och Europa något ljummen och även Kina levererade svag statistik. I USA var mars månads viktigaset nyhet centralbankens möte. Där gjordes som väntat beslutet att börja trappa ned på stödåtgärderna, vilket bekräftade att tillståndet i ekonomin är bra och på en stigande kurva. Den europeiska centralbanken meddelade i början av månaden att de håller styrräntan oförändrad, och gjorde heller inga andra förändringar i sin penningpolitik. Krisen i Ukraina var fokus på marknaden i mars. Den Ukrainska ekonomin utgör i sig ingen stor andel av den globala men ett handelskrig mellan Ryssland och västerländerna skulle däremot få allvarliga påföljder. 

 

Läs hela månadsöversikten här