Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB kortlistade till PRI Awards 2020

En oberoende panel för PRI Awards 2020 har valt SEB Investment Management till kortlistan i kategorin "ESG incorporation initiative of the year".

SEB Investment Management är med på listan på grund av dess initiativ att integrera EU:s taxonomi i förvaltningen. Bolaget är en av fem organisationer som finns på kortlistan i denna kategori.

PRI står för Principles for Responsible Investment och organisationen bakom är en förespråkare för ansvarsfulla investeringar. De arbetar för att öka förståelsen för hänsyn till miljö, socialt ansvarstagande och ägarstyrning vid investeringar. De hjälper organisationer som skrivit under principerna att inkludera dessa faktorer i sina investeringsbeslut. Den stöds av, men är inte en del av, FN. SEB Investment Management förband sig redan 2008 att följa principerna.

PRI Awards uppmärksammar framstående projekt genomförda av någon av de organisationer som skrivit under principerna. Dessa organisationer kan nominera projekt inom fyra kategorier: "ESG incorporation", "stewardship", "ESG research" och "real-world impact".

De slutliga vinnarna kommer att annonseras senare i år.

Läs mera om PRI Awards