Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Arabias Konstavdelningsförening ställer ut på Hvitträsk

Bild: Finlands nationalmuseum. Utställningen Livet i ateljéen är öppen 9.6.–30.9.

På Hvitträsk öppnar i juni utställningen Livet i ateljén. Utställningen presenterar vår samarbetspartner Arabias Konstavdelnings nutidskeramik i den unika, nationalromantiska miljön. 

Utställningen, som öppnar för allmänheten den 9 juni 2023, är en påminnelse om muséets historia. Hvitträsk var i början av förra sekelsskiftet ett centrum för arkitektur, formgivning och ett flertal konstinriktningar. 

Arabias konstavdelningsförening firar i år sitt 20-årsjubileum. Konstnärerna och keramikerna som ingår i föreningen har alla sitt eget unika sätt att närma sig leran. Verken i utställningen speglar de många möjligheterna materialet erbjuder.  

Utställningen presenterar verk av Jasmin Anoschkin, Marianne Huotari, Sakari Kannosto, Pekka Paikkari, Heini Riitahuhta, Kristina Riska, Kim Simonsson, Caroline Slotte, Kati Tuominen-Niittylä och professor Heikki Orvola.

Öppet till slutet av september

Utställningen kan besökas på egen hand, men kommer också att presenteras som en del av Hvitträsks guidade turer. Guidade turer som är öppna för allmänheten hålls från onsdag till söndag på finska kl. 12.30 och på engelska kl. 15.00. 

SEB är Arabias konstavdelningsförenings huvudsamarbetspartner under föreningens 20-årsjubileum 2023.

Till Hvitträsks hemsida