Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Arabias konstkeramiker ställer ut i SEB

Med utställningen ”New Season” återvänder Arabias konstkeramikerförening till SEB. Utställningen, som pågår till 30 september i SEB:s aula, innefattar verk av Finlands mest kända keramiker.

I SEB:s aula kan besökare och förbipasserande beskåda finsk keramik av bästa klass fram till 30 september. Arabias konstkeramikerförening visar med utställningen "New Season" smakprov av medlemmarnas produktion. Av föremålen är största delen nya och men en del äldre verk finns också med, som t ex Kati Tuominen-Niittyläs prototyper av de fågelliknande kannorna som senare sattes i produktion och blev kända som Birds serien.

I utställningen finns verk av några av Finlands mest framstående konstkeramiker. Kati Tuominen-Niittylä, Heini Riitahuhta, Kim Simonson, Pekka Paikkari och Jasmin Anoschkin är långvariga medlemmar i Arabias konstkeramikerförening, men med finns också nya namn som Marianne Huotari, Katja Tukiainen och Sakari Kannosto.

Föreningen ställde senast ut i SEB:s aula 2017 då banken flyttade till sitt nya kontor på Södra esplanaden i Helsingfors.

Utställningen kan ses på plats i aulan men också från gatan. Under sensommaren kommer föremålen delvis att bytas ut då utställning kompletteras med nya verk.