Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Den ekonomiska statistiken oförändrad, centralbankspolitiken har en betydande roll

I oktober var den ekonomiska statistiken som publicerades i huvudsak sämre än väntat, endast Europa publicerade bättre statistik än väntat. Helhetsbilden för den globala ekonomin är oförändrad och den ekonomiska tillväxten ser ut att gradvis piggna till under ledning av de utvecklade ländernas ekonomi.

I oktober var den ekonomiska statistiken som publicerades i huvudsak sämre än väntat, endast Europa publicerade bättre statistik än väntat. Helhetsbilden för den globala ekonomin är oförändrad och den ekonomiska tillväxten ser ut att gradvis piggna till under ledning av de utvecklade ländernas ekonomi. Centralbanksförväntningarna och den svaga inflationen fick räntorna att sjunka både i Europa och i USA. Aktiemarknaden steg kraftigt och avkastningen på huvudmarkandsområdena blev drygt 10 procent.

Läs novembers månadsöversikt