Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

"Het placeringsmöjlighet"

Helsingin Sanomat publicerade förra veckan en artikel om musikupphovsrätt och om branschen som ett växande placeringsalternativ som inte påverkas av den ekonomiska konjunkturen. SEB erbjuder denna placeringsmöjlighet i samarbete med Pophouse.

- Musik är en av få sektorer som växer stadigt, till och med nu med osäkra ekonomiska utsikter, säger Per Sundin, vd för Pophouse, ett svenskt företag verksamt inom underhållning, däribland musik, i en intervju med Helsingin Sanomat.

Janne Uski, ansvarig för alternativa placeringar hos SEB’s Private Wealth Management and Family Office enhet i Finland, håller med Sundin.

 

- Musik och upphovsrätt är för närvarande ett intressant och växande placeringsområde då placerare söker avkastning som är oberoende av traditionella tillgångsklasser, säger Uski.

 

Pophouses mål är att fungera som en privat kapitalplacerare inom musiksektorn, genom att köpa artisters upphovsrätt och utveckla dem till något ännu större med hjälp av till exempel evenemang eller filmer.

 

- SEB har glädjen att få samarbeta med de absoluta toppspecialisterna på Pophouse i denna unika placeringsmöjlighet. Detta breddar ytterligare vårt omfattande utbud av alternativa placeringar, fortsätter Uski. 

 

Läs mer i Helsingin Sanomat eller lyssna på podcasten i HS Visio.

 

Hör gärna av dig till din kundansvariga om du är intresserad av att höra mer om produkten, som riktar sig till dig som är professionell investerare.