Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Job Shadow dagen avslutades med mingel i SEB:s kontor

Den årliga Job Shadow dagen inföll i år torsdagen den 28 oktober. Dagen introducerades i Finland för sju år sedan och och arrangeras av SEB:s samarbetspartner Ung Företagsamhet rf. Job Shadow dagen erbjuder unga studerande en chans att bekanta sig med arbetslivet i sällskap av en person i chefsposition. Från SEB deltog i år två chefer som under en arbetsdag hade sällskap av en egen "skuggperson".

Deltagarna i åldern 16–23 år kommer från skolor i hela landet. Deras gemensamma nämnare är att de alla har deltagit företagarkursen ”Ett år som företagare” som Ung Företagsamhet erbjuder till gymnasier och andra stadiets utbildningar i hela Finland. I kursen får ungdomarna prova på att vara egenföretagare genom att starta och driva ett riktigt företag under ett skolår.  

Cheferna som deltog i Job Shadow dagen representerar ett brett spann av företag och institutioner. Från SEB deltog Saija Korkala, Head of Investor Services och Juuso Pohjola, Head of Sales, Private Banking. Deras sällskap för dagen var två av killarna som tidigare i år vann SEB:s signaturpris i “Våga vara företagsam” tävlingen och UF-företaget Nordvis grundare Luka Mansikka och Niklas Snäll från Lauttasaaren yhteiskoulu.

- Jag hoppades få ett nytt perspektiv på arbetslivet och hur en arbetsdag kan se ut, säger Luka Mansikka som följde med Saija Korkalas dag. - Förhoppningen uppfylldes mycket väl. 

- Människorna här var jättetrevliga och stämningen på kontoret var bra; det är full fart hela tiden, fortsätter Luka. 

Niklas Snäll håller med.

- Det var mera fart och mera "levande" på kontoret än jag hade föreställt mig, säger Niklas. 

Luka och Niklas ger Job Shadow dagen gott betyg. Det var en givande upplevelse som de rekommenderar till andra ungdomar. 

- Vi hade bra diskussioner under dagens lopp och jag fick följa med på flera riktiga möten. En verkligt givande och annorlunda dag, avslutar Niklas Snäll. 

Job Shadow dagen avslutades med ett gemensamt mingel för alla deltagande chefer och ungdomar i SEB:s kontor. 

Ung Företagsamhets video av dagen finns här

SEB är Ung Företagsamhet rf:s samarbetspartner sedan tio år tillbaka.