Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Månadsöversikt: Förväntad ekonomisk statistik

Under augusti rapporterade USA bra ekonomisk statistik som delvis var bättre än förväntningarna. Den europeiska statistiken var inte lika trevlig att läsa. Kinas goda ekonomiska tillväxt har också fått ekonomierna i de övriga tillväxtmarknaderna att piggna till.

Under augusti rapporterade USA bra ekonomisk statistik som delvis var bättre än förväntningarna. Den europeiska statistiken var inte lika trevlig att läsa. Italiens ekonomi rapporterades ha sjunkit (-0,2 %) under årets andra kvartal och i Tyskland var industribeställningarna och industriproduktionstalen sämre än väntat. Den ekonomiska statistiken i Kina har under sommaren varit så bra att det ekonomiska tillväxtmålet på 7 procent ser ut att förverkligas för detta år. Kinas ekonomiska tillväxt har också fått ekonomierna i de övriga tillväxtmarknaderna att piggna till.Den ekonomiska statistiken i Kina har under sommaren varit så bra att det ekonomiska tillväxtmålet på 7 procent ser ut att förverkligas för detta år. Kinas goda ekonomiska tillväxt har också fått ekonomierna i de övriga tillväxtmarknaderna att piggna till.

Läs septembers månadsöversikt här