Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Niina Äikäs utsedd till chef för Baltikum divisionen

SEB har utsett Niina Äikäs, chef för Large Corporates Coverage i SEB Finland, till ny chef för bankens division Baltikum. Hon tar över rollen som divisionschef fr.o.m. början av juni och får samtidigt en plats i bankens verkställande ledning. 

Hon efterträder Jonas Ahlström som blivit utnämnd till Co-Head för SEB:s division Large Corporates & Financial Institutions. Niina Äikäs har tidigare även varit chef för SEB:s verksamhet i Kina. 

– ­­Jag är väldigt glad att Niina Äikäs har accepterat det viktiga uppdraget att leda den baltiska divisionen. Hon har gedigen erfarenhet från en karriär i SEB som går tillbaka till 2008 och har varit mycket framgångsrik i sin senaste roll som chef för Large Corporates Coverage i Finland. Med Niinas bakgrund från olika roller i SEB och Citigroup Finland känner jag mig trygg med att den baltiska divisionen är i de bästa händer, säger Johan Torgeby, SEB:s vd och koncernchef.

Som ny chef för den baltiska verksamheten kommer Niina Äikäs också att ta plats i SEB:s verkställande ledning. 

- Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den nya rollen och bygga vidare på det framgångsrika arbete som Jonas Ahlström har gjort. Tillsammans med kollegorna kommer jag fortsätta att genomföra den baltiska divisionens tillväxt- och transformationsagenda i nära samarbete med våra kunder och samtidigt fortsätta att integrera hållbarhet i vår verksamhet, säger Niina Äikäs.

SEB:s division Baltikum erbjuder heltäckande bank- och rådgivningstjänster till privatpersoner och alla företagskundsegment i Estland, Lettland och Litauen. Divisionen har 65 kontor och betjänar cirka 1 miljon privathelkunder och 98 000 helkunder bland små och medelstora företag.