Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB återigen Finlands mest ansedda kapitalförvaltare

SEB valdes till Finlands bästa kapitalförvaltare i Scandinavian Financial Researchs (SFR) årliga undersökning. Tidigare i höst placerade sig SEB etta även i Prosperas kapitalförvaltningsundersökning för institutioner.

SEB valdes till Finlands bästa kapitalförvaltare i Scandinavian Financial Researchs (SFR) årliga undersökning. Tidigare i höst placerade sig SEB etta även i Prosperas kapitalförvaltningsundersökning för institutioner. I SFR var första placeringen den fjärde i rad och i Prospera den andra i rad.

För undersökningarna intervjuades pensionsstiftelser och –kassor, stiftelser, försäkringsbolag, städer och församlingar samt övriga institutionella placerare. I Prosperas undersökning intervjuades 61 olika institutioner och i SFR:s över 90 placerare.

SEB erhöll i båda undersökningarna det högsta medeltalet då man beaktar alla kriterier. I undersökningen värderades kapitalförvaltarna med hjälp av flera kriterier, bland annat avkastningsutveckling, förmåga att ta marknadssyn, organisationens stabilitet, rapportering och internationellt kunnande. SEB var jämnstark på alla delområden, de starkaste områdena var produktsortiment, kvaliteten på Fund Research, rådgivning vid strategisk allokering, rykte, organisationens stabilitet, internationellt kunnande och bra kundservice.

Vi har arbetat långsiktigt med de finska institutionella placerarna och vi strävar till att möta deras behov så bra som möjligt. SEB har en lång erfarenhet och starkt kunnande inom rådgivning för strategisk allokering och vi strävar till att hitta en så effektiv basportföljstruktur som möjligt för varje placerare. Dessutom möjliggör vårt breda internationella samarbetsnätverk en effektiv verksamhet på alla marknader och i alla tillgångsklasser.

”Vi tackar våra kunder för den positiv feedback vi fått och strävar till att i framtiden ytterligare förbättra våra tjänster.  Vi fann delområden i undersökningen där vi ännu har utrymme att förbättras och vi kommer i framtiden att satsa på att utveckla också dessa delområden”, säger Tommi Rajala, direktör för SEB Kapitalförvaltning.

Våra experter finns till förfogande i alla kapitalförvaltningsärenden. Våra kontaktuppgifter hittar du här.