Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB European Equity – årets Europa -aktiefond

SEB:s i Finland registrerade SEB European Equity –fond har vunnit Morningstars pris för Finlands bästa Europa -aktiefond 2017.

Som portföljförvaltare fungerar Anna Sigurd, som jobbar i SEB:s globala aktieteam.

”Jag är mycket glad över priset och det visar att vi har lyckats skapa en konskurrenskraftig, riskkorrigerad avkastningshistoria för fonden. Konkurrensen på marknaden är hård och vi har satsat kraftigt på sådan forskning med vars hjälp vi strävar till att förbättra de kvantitativa och systematiska egenskaper som är kännetecknande för vår placeringsstil” konstaterar Anna Sigurd. Anna fortsätter ”fondens placeringsstil understryker defensiva egenskaper och sålunda försöker vi undvika de största fallgroparna på marknaden utan att för den skull förlora potential i positiva marknadsförhållanden”.

”Man har fört en livlig diskussion om olika placeringsfilosofier beträffande aktivt, passivt eller t ex faktorbaserat placerande. Vår fond är ett bra exempel på att man kan kombinera olika tillvägagångssätt såsom i detta fall ett kvantitativt och ett subjektivt synsätt” konstaterar SEB Fondbolag Finland Ab:s verkställande direktör Antti Katajisto.