Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB Finlands mest ansedda kapitalförvaltare för femte året i rad

SEB valdes för femte året i rad till Finlands bästa kapitalförvaltare i Scandinavian Financial Researchs (SFR) årliga undersökning.

SEB valdes för femte året i rad till Finlands bästa kapitalförvaltare i Scandinavian Financial Researchs (SFR) årliga undersökning. För undersökningarna intervjuades över 90 pensionsstiftelser och –kassor, stiftelser, försäkringsbolag, städer och församlingar samt övriga institutionella placerare. Priset för bästa institutionella kapitalförvaltare, Platinum Award, tilldelas den kapitalförvaltare med  högsta medeltalet då man beaktar alla kriterier. Priset delades i år mellan två kapitalförvaltare med samma medeltal. I undersökningen värderades kapitalförvaltarna med hjälp av flera kriterier, bland annat avkastningsutveckling, förmåga att ta marknadssyn, organisationens stabilitet, rapportering och internationellt kunnande. SEB var jämnstark på alla delområden, de starkaste områdena var produktsortiment, internationellt kunnande, rykte, organisationens stabilitet och bra kundservice. ”Vi har arbetat långsiktigt med de finska institutionella placerarna och vi strävar till att möta deras behov så bra som möjligt. Dessutom möjliggör vårt breda internationella samarbetsnätverk en effektiv verksamhet på alla marknader och i alla tillgångsklasser”, kommenterar Tommi Rajala, direktör för SEB Kapitalförvaltning.

”Vi tackar våra kunder för den positiv feedback vi fått och strävar till att i framtiden ytterligare förbättra våra tjänster.  Vi fann delområden i undersökningen där vi ännu har utrymme att förbättras och vi kommer i framtiden att satsa på att utveckla också dessa delområden”, Våra experter finns till förfogande i alla kapitalförvaltningsärenden.

” Vi tackar våra kunder för den positiv feedback vi fått. Vi upplever det som en mycket betydelsefull uppgift att betjäna våra institutionella placerare på bästa sätt. Femte året i rad på första plats är ett fantastiskt tack för det systematiska arbete vi gjort för att förbättra servicen. ”