Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB högst rankad bland kapitalförvaltare i Norden

I den senaste Prosperaundersökningen rankas SEB högst bland kapitalförvaltare i Norden. Det är finansiella institutioner och företag med ett externt förvaltat kapital på minst 200 miljoner kronor, som utvärderat kapitalförvaltare i Norden och placerat SEB i topp.

I Prosperas ranking av kapitalförvaltare på aggregerad nivå för Norden, vägs resultaten från undersökningarna i Sverige, Finland, Danmark och Norge samman. SEB placerar sig i år i topp i denna ranking.

– Det är naturligtvis väldigt glädjande att få ett sådant här kvitto på att kunderna uppskattar det vi gör. Det är kundernas åsikter som ligger till grund för detta, vilket gör det till en viktig bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Christian Thålin, chef för Asset Management Sales inom SEB:s division Stora företag & Finansiella institutioner.

Undersökningen omfattar kriterier såsom förvaltningsprestation, kundrelation, rapportering, hållbarhetsperspektiv vad gäller investeringar, produktinformation med mera.

– Jag är naturligtvis väldigt stolt och glad för detta. Placeringen visar att vi har produkter och tjänster som ligger i framkant, och som utmärker sig på samtliga marknader. Jag är väldigt glad att våra kunder upplever att vi förstår dem och kan möta deras behov och önskemål. Det gäller alltifrån service till hållbarhetsaspekter och ett relevant produktutbud med alltifrån breda produkter till specialiserade nischprodukter såsom private equity-, fastighets och mikrofinansfonder, säger Javiera Ragnartz, chef för division Investment Management.

Undersökningen baseras på intervjuer med investeringsansvariga på drygt 360 företag och finansiella institutioner i Norden, som utvärderat 42 fondbolag och kapitalförvaltare. SEB har klättrat på samtliga marknader till en tredjeplats i Sverige, Finland och Danmark. I Norge saknas tillräckligt underlag för en relevant utvärdering.