Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

SEB enda nordiska bank i Dow Jones Sustainability Index

SEB har som enda nordiska bank inkluderats i Dow Jones Sustainability Index, den globalt mest erkända hållbarhetsrankingen för investerare.

Rankingen baserar sig på ett omfattande frågematerial med detaljerade kriterier inom ett 20-tal olika kategorier kopplade till ekonomiskt, miljömässigt och socialt ansvar.

- Vi har under många år systematiskt arbetat för att komma med och nu har vi nått målet. Det är resultatet av att vi inom SEB verkligen arbetar brett och seriöst med hållbarhetsfrågorna och att vi kan dokumentera och redovisa det för alla delar av banken, säger Cecilia Widebäck West, Hållbarhetschef i SEB.

Totalt återfinns 20 nordiska bolag på rankingen, varav fyra nya för i år. SEB är den enda nordiska banken och får indexbetyget 88 av 100 möjliga, jämfört med 78 i fjol.

Ser man till kategorierna får SEB betyget 89 för ekonomiskt ansvar, 84 inom miljödimensionen och 89 i den sociala dimensionen. De flesta parametrar ökar, men den allra största förbättringen ligger inom området socialt ansvar.

Dow Jones Sustainability Index är ett samarbete mellan S&P Dow Jones Indices och kapitalförvaltaren RobecoSAM, som är specialiserat på hållbara investeringar.

Dow Jones Sustainability World Index

Dow Jones Sustainability Europe Index


För mer information kontakta
Cecilia Widebäck West, Hållbarhetschef +4687638255

Anna Helsén, Presschef +46706984858