Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB inleder samarbete med Mimmit sijoittaa

SEB inleder ett ettårigt samarbete med influencerduon Mimmit sijoittaa. Målet är att locka fler unga kvinnor till finansbranschen. Ett annat viktigt mål är att främja kvinnors intresse för investeringar och ägandeskap. I samarbetet kommer frågor som är viktiga för SEB, ekonomisk jämlikhet och mångfald i arbetsgemenskaper, att lyftas fram i podcastavsnitt och sociala medier.

Bakom Mimmit sijoittaa finns Pia-Maria Nickström och Hanna Tikander som 2018 grundade en blogg om ekonomi, placeringar och sparande. Tanken var att prata pengar på målgruppens eget språk och utan att krångla till budskapet. Bloggen har under åren vuxit till ett stort nätverk som är aktivt på sociala medier. Följarprofilen är 24–34 åriga kvinnor.

– I samarbetet vill vi lyfta fram karriärmöjligheterna inom finansbranschen och då främst rikta oss till unga kvinnor. Samtidigt vill vi också vara med och påverka samhällsdebatten gällande finansiell jämlikhet, säger SEB:s HR-specialist Anne Tervala.

– Vi vill förmedla en positiv bild av bankbranschen som arbetsgivare och karriärmöjligheterna som branschen erbjuder. Vi vill också poängtera hur viktigt det är att kvinnor äger, placerar och bygger upp en egen ekonomisk grund att stå på.

Samarbetet med Mimmit sijoittaa är det första större influencer samarbetet som SEB ingår, också på koncernnivå.

– En viktig del av bankens hållbarhetsarbete är att vara med och påverka områden i samhället som vi upplever viktiga, fortsätter Tervala. – Men naturligtvis vill vi genom samarbetet även stärka vår position som arbetsgivare bland unga.

Det ettåriga samarbetet med Mimmit sijoittaa behandlar fyra olika teman: bankernas roll i samhället, karriär i finansbranschen, hållbarhet och ägandeskap. Diskussionerna lyfts fram i tjejernas pod, på Instagram och under ett event som planeras till hösten.

– SEB och våra experter kommer under året att synas och höras i podden och andra kanaler, så det lönar sig att bli följare. Det första poddavsnittet kommer i mitten av mars, berättar Anne Tervala.

– Vi är stolta över samarbetet med SEB! I våra kanaler pratar vi om pengar och placeringar, därför känns det naturligt att vi tar oss an bankvärlden som ett följande steg, säger Hanna Tikander.

– Särskilt glada är vi över SEB:s engagemang för ekonomisk jämställdhet. Vi hoppas att vi kan bidra till större mångfald bland de som söker arbete i SEB, fortsätter Pia-Maria Nickström.

Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa är en grupp energiska, unga kvinnor som pratar pengar, placeringar och sparande med en målgrupp som speglar dem själva. Gruppen fick sin början då två ambitiösa studernade, Pia-Maria Nickström och Hanna Tikander, tillsammans beslöt göra börsvärlden mera jämlik. I september 2019 vann flickorna priset "Årets placerargärning" vid Sijoittaja 2019 eventet. Duon har över 45 000 följare på Instagram och varje vecka lyssnar över 20 000 på deras podcast.

Podcasten finns på Acast samt på Spotify och Apple Podcasts. Det första avsnittet i samarbete med SEB heter "Totuus pankeista". 

Mimmit sijoittaa