Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB och LokalTapiola tecknar långsiktigt hyresavtal

SEB och LokalTapiola Livbolag har ingått ett hyresavtal avseende kontors- och affärslokaler i fastigheten Södra Esplanaden 18. Det långsiktiga hyresavtalet avser över 6000 m2 kontors- och affärsutrymmen i fastigheten Fastighetsbolaget Södra Espen 18. Fastigheten, som blir SEB i Finlands huvudkontor, ska genomgå omfattande reparationer 2016.

”Vi är mycket nöjda med att fastigheten får en stor, solid och ansedd nordisk bank som största hyrestagare”, säger fastighetschef Arto Nummela från LokalTapiola Fastighetsförvaltning.

”I samband med grundreparationen kommer vi att effektivera energiförbrukningen i fastigheten och ansöka om LEED miljöcertifikat”.

”Vi ser fram emot att flytta till Södra Esplanden 18. Fastigheten i åtta våningsplan planeras och renoveras till en modern arbetsmiljö, säger SEB:s landschef Marcus NysténOch fortsätter,  

Lika viktig som vår egen trivsel är möjligheten att få välkomna kunder och gäster till ett centralt beläget kontor med all den moderna teknik som behövs för både komfort och minskad miljöinverkan”.

Som SEB:s rådgivare fungerade Ecorum Ab.

Tilläggsinformation

SEB

landschef Marcus Nystén, tfn 050 597 0060

marcus.nysten@seb.fi

 

LokalTapiola Fastighetsförvaltning Ab

fastighetschef Arto Nummela, tfn 040 754 9728

arto.nummela@lahitapiola.fi

 

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Som relationsbank erbjuder SEB i Sverige och de baltiska länderna rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland har verksamheten en stark inriktning på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företagskunder och institutioner. Verksamhetens internationella prägel återspeglas i att SEB finns representerad i ett 20-tal länder runt om i världen. Den 31 december 2014 uppgick koncernens balansomslutning till 2 641 miljarder kronor och förvaltat kapital till 1 708 miljarder kronor. Koncernen har cirka 16 000 medarbetare. I Finland anställer SEB ca 350 personer inom divisionerna företag och institutioner, kapitalförvaltning och kort.

LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolag är Finlands fjärde största livförsäkringsbolag. Bolaget tillhandahåller spar- och livförsäkringar samt kompletterande pensionslösningar för privatpersoner och företag.