För fjärde året i rad har SEB vunnit Global Private Banking Awards som bästa nordiska bank för private banking-tjänster. I år fick SEB även ta emot pris som bästa leverantör av private banking-tjänster i Sverige. Priset delas ut av tidskrifterna "The Banker" och "PWM" (Professional Wealth Management), som båda ingår i Financial Times-gruppen. Priset delades ut i Genève tidigare i november.

– Det känns naturligtvis väldigt bra att vi erhållit Global Private Banking Awards prestigefylld utmärkelse igen. Detta är en bekräftelse på att vi har ett mycket starkt erbjudande till våra private banking-kunder, säger Carola Nilsson, chef för Private Banking Finland.

Undersökningen bygger på en bedömning som görs av en expertpanel med representanter från den finansiella sektorn med bas i Nordamerika, Asien och Europa, Underlag som juryn använder i sin analys utgörs dels av en årlig nyckeltalsstudie genomförd av Scorpio Partnership, dels av SEB:s inskickade svar i det omfattande ansökningsformuläret samt av kundåsikter. I juryns motivering får SEB beröm bland annat för rådgivningskvalitet, innovationsförmåga och ambition att tillgodose kundens intressen.

Undersökningen lanserades 2009 och SEB deltog första gången 2010.