Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB rådgivare när UPM uppdaterade grönt ramverk

Anssi Kiviniemi

Finska skogsbolaget UPM har publicerat ett uppdaterat ramverk för grön finansiering som återspeglar dess Biofore-strategi och som integrerar senaste marknadspraxis och standarder. SEB fungerade som rådgivare vid utformningen av det uppdaterade ramverket.

UPM publicerade sitt första ramverk för grön finansiering 2020 och har sedan dess emitterat tre gröna obligationer på totalt 1,75 miljarder euro.

– Denna ramverksuppdatering är ett konsekvent och påtagligt steg för att ytterligare anpassa UPM:s finansieringsstrategi till dess uppdrag och mål. Ramverket ska stödja bolagets utveckling och är ett värdefullt verktyg att för implementeringen av tillväxtstrategin med en integrerad hållbarhetsagenda, säger Anssi Kiviniemi, hållbarhetschef på SEB i Finland.

Kreditvärderingsföretaget Standard & Poor’s (S&P) har gjort en extern bedömning av ramverket och ger det betyget mörkgrön, vilket är det högsta på bolagets femgradiga skala. Utlåtandet från S&P är det första inom massa- och papperssektorn sedan företaget 2022 köpte norska konsultbolaget Cicero, som var en ledande aktör för extern bedömning av gröna obligationer.

Fullständig information om UPM:s gröna ramverk och utlåtandet från S&P (SPO, second party opinion på engelska) finns på UPM:s koncernwebbplats.

Mer om ramverket och utlåtandet (upm.com)