Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB rankas som en av världens mest innovativa banker

SEB utnämns av det internationella finansmagasinet Global Finance till en av världens fem mest innovativa banker.  Dessutom finns SEBx även i år med på listan över de bästa innovationslabben inom finansbranschen. 

– Det är väldigt roligt att vi är en av fem banker globalt som hamnar på den här listan. Det är en bekräftelse på det mod och den framsynthet som präglar SEB:s framtidsstrategi, säger Christoffer Malmer, chef för affärsområdet SEB Embedded, som är sprunget ur innovationsstudion SEBx.

Det är i juninumret av magasinet som Global Finance presenterar utmärkelsen Innovators Awards, som delas ut för elfte året i rad.

Redan 2022 rankades SEBx som en av de bästa innovationslabben inom finansbranschen och behåller denna placering även i år.

Men nytt för i år att SEB, som enda nordiska bank, rankas på listan över världens fem mest innovativa banker. Övriga på listan är Bank of America, DBS, HSBC och JP Morgan.

Nicolas Moch, som sedan i januari är chef för SEBx, är glad över erkännandet och menar att det underlättar innovationsstudions möjlighet att få åtkomst till kvalificerad extern expertis och kunna ta del av banbrytande innovationsinitiativ  

– Det är en fjäder i hatten för SEB:s mod att investera i en innovationsenhet som är frikopplad från den befintliga affären. Det är stort att ha mognaden och modet att våga satsa på det, säger han.

Rankningen som Innovators Awards bygger på, görs av tidningens redaktion på basen av input från reportrar och fackexperter. 

Global Finance lista över de mest innovativa bankerna i världen
De bästa innovationslabben inom finansbranschen