Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB stöder unga entreprenörer

SEB har i många år stött Ung Företagsamhet rf:s verksamhet. Under hösten är vårt engagemang synligt t ex vid öppningen av europeiska veckan för yrkesutbildning och Job Shadow dagen i slutet av oktober.

”Discover your talent” var temat för öppningen av europeiska veckan för yrkesutbildning den 14 oktober i Sanomahuset i Helsingfors. I fokus för programmet stod en s.k. sales pitch tävling med åtta deltagande företag. Företagen är grundade av yrkesinstitutselever som under hösten har inlett kursen Ett år som företagare. Affärsidéerna innehöll allt från vedbärare till grafiska element för mobilspel.

SEB:s Camilla Laitinen deltog som domare i den tre personer starka juryn.

- Det var verkligen givande att vara med och stöda och heja på våra unga framtida företagare. De är modiga, fördomsfria och energiska – vi har alla något att lära oss av deras attityd, säger Camilla Laitinen, som till vardags arbetar med affärsutveckling vid SEB:s Helsingforskontor. 

Job Shadow dagen avslutas i SEB:s kontor

I slutet av oktober ordnas den traditionella Job Shadow dagen då 50 chefer får en följeslagare, eller en skugga, i form av en studerande under en dag.

Ungdomarna i åldern 16–23 år kommer från hela landet och har alla deltagit i kursen Ett år som företagare. Kursen ordnas i ett stort antal skolor och yrkesinstitut och är utformad av Ung Företagsamhet. Kursen går ut på att deltagarna under ett år grundar och driver ett UF-företag med verkliga pengar.

Cheferna som deltar i Job Shadow dagen är verksamma inom ett brett fält av företag och samhällsfunktioner. Från SEB deltar landschefen Marcus Nystén, Tiina Hanninen-Rauhala och Camilla Laitinen.

Dagen avslutas med en gemensam samling där alla deltagande chefer och ungdomar träffas och utbyter erfarenheter. Avslutningen ordnas i år i SEB:s utrymmen.

- Via Ung Företagsamhets utbildningsprogram har SEB varit med och stöttat barn och unga i många år. För mig personligen, och som mamma till tre barn, känns samarbetet viktigt och värdefullt, säger Camilla Laitinen.