Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB TALK Digital: Företagare i Finland

I vår nyaste SEB TALK Digital tar vi oss an ett våra absoluta favoritämnen; entreprenörskap. Hur blir man företagare? Har vi ett bra klimat för företagare i Finland?

SEB TALK Digital granska entreprenörskap ur två olika perspektiv. Virpi Utriainen, verksamhetsledare för Ung Företagsamhet r.f., jobbar aktivt med företagsamhet på gräsrotsnivå. Ung Företagsamhet, SEB:s samarbetspartner sedan många år tillbaka, erbjuder kurser och läromaterial till skolorna i Finland. Med hjälp av UF:s material har barn och skolungdomar i hela landet chansen att prova på företagandet, förbereda sig konkret för arbetslivet och utveckla sina kunskaper inom ekonomi.

Vår andra gäst, Antti Vilpponen, är vd för det finska molntjänstföretaget UpCloud, ett företag som vuxit kraftigt under de senaste åren. Antti har en lång bakgrund som företagare, inte bara i Finland utan även från Asien och USA. Antti berättar i videon om vad som är bra i Finland och vad vi kunde lära oss från andra länder. 

Videon är på finska.