Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Investment Outlook: Mjuklandning ger börsstöd

Tillväxten bromsar in, vinstprognoserna skruvas ner, men börserna stiger till nya rekordnivåer. Den kombinationen är inte helt självklar, och manar till viss försiktighet. Men höstens börsuppgångar får ändå sitt stöd i flera positiva krafter. Omvärldsbilden stabiliseras med framsteg i handelssamtalen mellan USA och Kina, ljusning i Brexit-mörkret och inte minst centralbanker som skyndar till tillväxtens undsättning via sänkta räntor och obligationsköp.

Omvärldsbilden stabiliseras med framsteg i handelssamtalen mellan USA och Kina, ljusning i Brexit-mörkret och inte minst centralbanker som skyndar till tillväxtens undsättning via sänkta räntor och obligationsköp.

- Börserna kan mycket väl fortsätta stiga, men riskbilden bör ändå göra den omsorgsfulle vaksam. Å andra sidan är framstegen i förhandlingarna om handelsavtalet mellan Kina och USA och centralbankernas stimulanser positiva , vilket gör att vi i dagsläget har en lätt aktieövervikt i de inhemska portföljerna, säger Antti Katajisto, placeringsdirektör vid SEB i Helsingfors. 

Denna gång innehåller rapporten också tre teman, som speglar en värld i förändring. Vi belyser en del av den snabba digitaliseringstrenden i form av artificiell intelligens, AI, vi dyker ner i den starkaste trenden inom fordonsindustrin, elektrifiering, och vi sätter skogsindustrin under lupp, med fokus på dess hållbara kvaliteter.

Missa inte vår webbfilm och lyssna gärna på podden, allt samlat på seb.se/investmentoutlook

Rapporten finns också att läsa i sin helhet på: www.sebgroup.se