Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB:s och EMMAs konstsamarbete fortsätter

Elina Vainios installation av sand, ”Talletukset/Depositioner”, är det andra av sammanlagt sex specialbeställda verk som SEB och EMMA i samarbete kommer att visa under en treårsperiod.

Elina Vainio arbetar med olika material och tekniker. Hennes stil är behärskad och minimalistisk, men i hennes verk finns även drag av lekfullhet och humor.

Verket som visas i SEB:s reception består huvudsakligen av sand. Sandskulpturen, vars delar är gjutna av sand och natriumsilikat, på en tunt lager sand påminner till sin form om guldtackor. Guldtacka eller sandtacka – värdefullt eller värdelöst?

Vainios verk utmanar oss att reflektera över vad vi anser vara värdefullt. I vår värld är vi omgivna av material, varav vissa är värdefulla, andra värdelösa, vissa outtömliga och vissa förgängliga. Sand, traditionellt ett outsinligt och värdelöst material, har i vår tid blivit en global handelsvara.

Elina Vainions verk finns i SEB:s reception 28.5–31.8.2018. Verket kommer därefeter att införlivas i EMMAs samlingar.


 

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) och EMMA - Esbo moderna konstmuseum har inlett ett treårigt samarbete som innefattar en serie specialbeställa verk av finländska nutidskonstnärer. De totalt sex verken, som inkluderas i EMMAs konstsamlingar, ställs ut ett i sänder i SEB:s entré i kontoret på Södra Esplanaden 18. Som kurator för utställningsserien fungerar Ingrid Orman från EMMA.