Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Månadsöversikt: Centralbankerna i fokus i september

September speglades av osäkerhet på placeringsmarknaderna. De största källorna för osäkerhet var den europeiska (ECB) och amerikanska (FED) centralbanken.

September speglades av osäkerhet på placeringsmarknaderna. De största källorna för osäkerhet var den europeiska (ECB) och amerikanska (FED) centralbanken, som redan länge varit marknadens riktgivare. USA rapporterade stark ekonomisk statistik i september vilket indikerar att landets ekonomi är i god form. Den europeiska statistiken bjöd inte på några större överraskningar då statistiken var svag och nivån så gott som oförändrad.

Statistiken från Kina var svag i september och oron för att landets ekonomiska tillväxt saktar in ökade i och med att industriproduktionen växte mindre än väntat (6,9%), långsammaste takten på fem år. Övriga tillväxtländer rapporterade inget överraskande. Ryssland, som varit i fokus den senaste tiden, verkar statistiskt sett stå inför utmaningar.

Läs oktobers rapport här