Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

SEB stärker sin marknadsposition ytterligare inom företagskort i Norden

SEB Kort och Nets har undertecknat ett avtal avseende förvärv av Nets Business Eurocard-verksamhet i Finland. Därmed blir SEB den ledande aktören inom företagskort i alla nordiska marknader.

- Eurocard har genom decennier utvecklat ledande betalningslösningar för företagsmarknaden. Genom förvärvet kan vi införliva Nets Business Eurocard-verksamhet i Finland i vår nordiska kortaffär och därmed utveckla vårt redan starka företagserbjudande ytterligare. Vi välkomnar våra nya finska Business Eurocard-kunder som successivt kommer att få åtkomst till hela vårt tjänsteutbud från och med 2015, säger Lennart Erlandson, Head of SEB Kort.

- Jag är väldigt glad åt denna överenskommelse. SEB har en omfattande kunskap och erfarenhet av internationell kortverksamhet och de har också omfattande kännedom om den finska marknaden. Jag är övertygad om att SEB kommer att fortsätta att bedriva verksamheten på absolut bästa sätt för de finska kunderna, säger Mikko Pilkama, Senior Vice President hos Nets, Issuing Services.

Verksamheten övergår från Nets till SEB Kort per den 1 april 2014.

Om SEB

Kort SEB Kort är ett av Nordens ledande kortföretag och ett helägt dotterbolag till SEB. Verksamheten bedrivs i egna bolag i Sverige, Finland, Danmark och Norge under flera välkända varumärken som Eurocard, MasterCard, Visa, Diners Club och Euroline. SEB Kort har 660 medarbetare i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

Om Nets

Nets är specialister på att hantera digitala värden genom leverans av strategiska konsulttjänster och IT-lösningar. Vi hjälper till att underlätta ett effektivare samhälle och optimera våra kunders verksamheter genom vår digitala hantering av pengar, information och identiteter. Vår produktportfölj är bland de mest omfattande i hela Europa, och vår ambition är att bli en ännu starkare partner till våra kunder, både nationellt och internationellt. Nets har 2 600 anställda i Danmark, Norge, Finland, Sverige och Estland. Koncernen har en årlig omsättning på 850 miljoner euro.

För ytterligare information

Tommi Lassila, Branch Manager SEB Kort Finland, +358503005898 tommi.lassila@seb.fi
Lennart Erlandson, Head of SEB Kort, +46705137111 lennart.erlandson@seb.se 
Kerstin Ottosson, Communication Officer SEB Kort, +46706605200 kerstin.ottosson@seb.se

Pressmeddelande