Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Asunto ulkomailta? Ranskan Rivieran suosio pitää

Asunnon ostaminen ulkomailta voi osoittautua erilaiseksi projektiksi kuin asunnon ostaminen Suomesta, koska asuntokaupan lainsäädännössä ja toimintatavoissa on maakohtaisia eroja. 

Esimerkiksi Espanja, Italia ja Ranska ovat pohjoismaalaisten suosiossa loma-asuntoa etsittäessä. Ranskan Riviera on yksi kestosuosikeista alueiden osalta. 
 
- Ranskan asuntomarkkina on tasainen ja turvallinen markkina. Viime vuosina täälläkin on ollut hiljaisempaa, mutta hinnat eivät kuitenkaan ole juurikaan laskeneet. Nyt aivan viime aikoina on taas ollut pientä piristymistä havaittavissa asuntomarkkinassa, Hanna Högberg Borel SEB:n Nizzan toimistolta kertoo. 
 
SEB on tällä hetkellä ainoa Pohjoismainen pankki, jolla edustustoa Ranskassa. Nizzan toimiston kautta on mahdollista saada apua myös asunnon ostoon. Lisäksi, jos et ole varma kielitaidostasi, SEB:n kollegat Nizzassa voi auttaa sinua ymmärtämään kaikki tarvittavat asiakirjat ja paikalliset menettelyt itse kaupantekoprosessissa. 
 
 - Ranskassa pankeilla on erilaiset toimintatavat asuntolainojen suhteen, joten pohjoismaisille asiakkaille on usein helpompi asioida tutun Pohjoismaisen toimijan kanssa, SEB:n Wealth Planner Antti Salmenvaara toteaa. 
 
- Ostettaessa asuntoa on tärkeää ottaa huomioon, että Ranskassa notaari valvoo kaupan ehtoja ja varmistaa, että asunto on vapaa rasitteista. Lisäksi Suomen ja Ranskan välillä on vero- ja perintöverosopimukset, jotka estävät päällekkäisen verotuksen ja helpottavat kansainvälistä asunnon omistusta. Tämä tekee Ranskan Rivierasta houkuttelevan paikan paitsi lomailla, myös investoida loma-asuntoon, kunhan muistaa huomioida verotuksen ja kauppaan liittyvät kustannukset, SEB:n Wealth Planner Antti Salmenvaara selventää. 
 
- Kun sopiva asunto löytyy, on hyvä muistaa, että kaupantekoprosessi Ranskassa voi kestää useita kuukausia, joten kärsivällisyys on valttia, Salmenvaara päättää.