Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Finansiering av infrastrukturprojekt

SEB:s Financial Sponsors grupp är en ledande projekt- och infrastrukturfinansiär i Norden. Vi erbjuder rådgivning och finansiering till företag och institutioner. 

Leveraged Finance

Leveraged Finance arrangerar lån och hanterar risker så att kapitalinvesterare, företag eller onoterade bolagsinvesterare som köper upp europeiska bolag kan få hävstångseffekt på sin investering. Teamet drar upp riktilinjer, strukturerar och förverkligar bilaterala och syndikerade låneförbindelser för kapitalinvesterare och de företag som är förmål för investeringen. Utbudet omfattar både prioriterade och icke-prioriterade lån samt super senior kreditlimiter då vi arbetar i samarbetar med High Yield Bond team.

Structured Finance

Structured Finance står till tjänst då kapitalinvesterare, företags- eller institutionskunder, som investerar i infrastruktur behöver skräddarsydd finansiering. Vi arrangerar finasiering av projekt eller företagsköp i kapitalintensiva branscher, vanligen inom energi-, trafik-, eller telecomsektorn.  

Vi är en ledande projekt- och infrastrukturfinansiär i Norden och vårt arbetfält är hela Nordeuropa. SEB:s Structured Finance team finns förutom i Helsingfors även i Stockholm, Frankfurt, Oslo, London och i Köpenhamn.