Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Millennium-palkinto Stuart Parkinille Big Data -aikakauden avaamisesta

Tekniikan Akatemia TAF on tänään julkistanut vuoden 2014 Millennium-teknologiapalkinnon saajaksi professori Stuart Parkinin.

Tekniikan Akatemia TAF on tänään julkistanut vuoden 2014 Millennium-teknologiapalkinnon saajaksi professori Stuart Parkinin.

Professori Parkinille myönnetään vuoden 2014 Millennium-teknologiapalkinto tunnustuksena innovaatioista, jotka ovat mahdollistaneet magneettisten muistien tallennuskapasiteetin lisäämisen tuhatkertaiseksi. Parkinin saavutukset ovat tuntuvasti myötävaikuttaneet big data -vallankumouksen syntymiseen ja ratkaisevasti muuttaneet ihmiskunnan tiedonsaantia. Parkinin innovaatioiden ansiosta tiedon tallennuskapasiteetti on kasvanut merkittävästi, mikä puolestaan on edistänyt suurten palvelinkeskusten ja pilvipalveluiden, sosiaalisten verkostojen sekä musiikin ja elokuvien verkkolevityksen kehittymistä.

"Olen erittäin onnellinen ja innoissani Millennium-teknologiapalkinnosta, onhan se yksi tiedeyhteisön tärkeimpiä palkintoja", kommentoi professori Parkin palkintoaan.

"Professori Parkinin innovaatiot heijastavat Millennium-teknologiapalkinnon aitoa henkeä ja sen tavoitteita: uraauurtavat innovaatiot avaavat mahdollisuuksia tuottaa täysin uudenlaisia palveluita, jotka palvelevat ihmiskuntaa ja parantavat ihmisten elämänlaatua", sanoo Tekniikan Akatemian toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Juha Ylä-Jääski.

Tämänvuotista voittajaa juhlitaan palkintoseremoniassa Helsingissä keskiviikkona 7. toukokuuta 2014. Palkintosumma on miljoona euroa.

SEB on TAF:in pitkäaikainen yhteistyökumppani. SEB on ollut mukana palkinnon tukijoiden joukossa koko sen kymmenen vuoden historiansa aikana.

Lue lisää Millennium-palkinnosta ja TAF:in järjestämästä teknologian ja innovaatioiden suurtapahtumasta Millennium-paviljongissa 28.4.–14.5.2014