Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Arabian Taideosastoyhdistyksen näyttely Ateljee-elämää avautuu kesäkuussa Hvitträskissä

Kuva: Suomen kansallismuseo

Kesäkuussa avautuva Ateljee-elämää tuo yhteistyökumppanimme Arabian Taideosastoyhdistyksen nykykeramiikkaa osaksi Hvitträskin kansallisromanttista miljöötä.

Näyttely, joka avautuu yleisölle 9. kesäkuuta 2023, tuo muistutuksen sadan vuoden takaa, ajasta, jolloin Hvitträsk oli yhteisöllisen ateljeetyöskentelyn keskus.

Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävän Arabian Taideosastoyhdistyksen taiteilijoilla on jokaisella oma uniikki tapansa lähestyä savea. Näyttelyn teokset ilmentävät saven ja sen poltetun muodon monia mahdollisuuksia.

Esillä on teoksia yhdistyksen tämänhetkisistä taiteilijoista: professori Heikki Orvola, Pekka Paikkari, Heini Riitahuhta, Kristina Riska, Kati Tuominen-Niittylä, Kim Simonsson, Jasmin Anoschkin, Caroline Slotte, Sakari Kannosto ja Marianne Huotari. 

Avoinna syyskuun loppuun

Näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti, mutta siitä kerrotaan myös osana Hvitträskin yleisöopastuksia. Avoimia yleisöopastuksia järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin suomeksi klo 12.30 ja englanniksi klo 15.00. 

SEB on Arabian Taideosastoyhdistys ry:n pääyhteistyökumppani yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuonna 2023.

Hvitträskin verkkosivut