Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Etu-Töölön lukiosta SEB:n kummikoulu

SEB ja Etu-Töölön lukio ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Etu-Töölön lukiosta tulee SEB:n kummikoulu. Yhteistyö perustuu vapaaehtoisuuteen ja mentorointiin, SEB:n työntekijät voivat auttaa lukiolaisia monin eri tavoin.

- Idea kummikoulusta syntyi, kun halusimme suoran ja säännöllisen yhteyden nuoriin, ja samalla tarjota työntekijöille mahdollisuus tehdä vaivatonta ja hauskaa vapaaehtoistyötä. Yhteistyö toteutetaan SEB:n ja Nuori Yrittäjyys ry:n välisen yhteistyön puitteissa, SEB:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Viveka Ahlskog kertoo.

- Yhteistyön tavoite on lisätä finanssialan ja SEB:n tunnettuutta nuorten keskuudessa, uusi kohderyhmä on nyt toisen asteen opiskelijat ja lukiolaiset. Tavoitteen eteen on tehty muitakin avauksia, kuten etä-TET ja kouluyhteistyö Womens Career Societyn kanssa, SEB:n HR-johtaja Irene Aspelin toteaa.

Kummius on kuin oikea kummius, sopimusta tai velvollisuuksia ei ole, vaan kaikki yhteistyö perustuu vapaaehtoisuuteen ja mentor-periaatteeseen; missä asioissa lukio kaipaa tukea ja missä SEB:n työntekijät voivat olla avuksi.

Yhteistyölle vauhdikas startti alkuvuodesta

Alkuvuoden aikana SEB:n saa useamman ryhmän vierailulle toimistolle. Tammikuussa SEB:n asiantuntijat saivat osallistua kurssille ”Työelämän viestintä ja erilaiset työkulttuurit” ja kertoa muun muassa pankkien merkityksestä yhteiskunnassa ja finanssialan työmahdollisuuksista.

Helmikuussa Etu-Töölön sijoitusklubi tulee vierailulle ja saa tietoiskun yleisesti sijoittamisesta ja eri vaihtoehdoista. Helmikuussa SEB:n vapaaehtoiset myös sparraavat NY-yrittäjiä Uskalla yrittää -kilpailun myyntipuheessa.

Etu-Töölön lukio on noin 750 opiskelijan yrittäjyyspainotteinen yleislukio Helsingin keskustassa. Lukiossa korostetaan opiskelijan aktiivista roolia tiedon hakijana, käsittelijänä, rakentajana ja soveltajana. Lisäksi Tyly (lempinimi on peräisin koulun aiemmasta nimestä Töölön yhteislyseo) on tiimilukio, mikä tarkoittaa, että opiskelijat kuuluvat opiskelijatiimeihin ja pääsevät näin osallistumaan ja vaikuttamaan koulun arkeen. Lukio toimii arvokkaassa, perinteikkäässä rakennuksessa, joka äskettäin valmistui perusremontista. Etu-Töölön lukio on palkittu Suomen parhaana yrittäjyyskouluna (The Entrepreneurial School of the Year) TES Awards 2017 -gaalassa.