Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Korkea inflaatio, keskuspankkien reagointi, koronasulku Kiinassa, Ukrainan sota ja selvästi madaltuneet talouskasvuodotukset ovat vaivanneet rahoitusmarkkinoita vuonna 2022. Riskinottohalukkuus on heikentynyt haasteiden lisääntyessä. SEB:n asiantuntijat odottavat tilanteen vakiintuvan ennen pitkää, mutta markkinatilanne on edelleen vaikea.

- Sijoittajien yleinen riskinottohalukkuus on nyt selvästi vuoden 2021 lopun tasoa alempi. Sijoittajat ovat osittain sopeutuneet heikkeneviin olosuhteisiin, mutta riittääkö se, riippuu pitkälti siitä, kuinka pitkään erityyppiset epävarmuuden lähteet taloudessa vallitsevat. Signaalit inflaation huipusta olisivat erittäin tervetulleita. Tämä vähentäisi painetta korkomarkkinoille ja keskuspankeille, toteaa SEB:n sijoitusjohtaja Antti Katajisto.

Tuore Investment Outlook sisältää myös kaksi teema-artikkelia. Ensimmäinen koskee meneillään olevaa energiasiirtymää, kuinka Ukrainan sota vaikuttaa siirtymäprosessiin ja mitä sen nopeuttamiseksi on tapahduttava. Toisessa tarkastellaan kyberrikollisuuden ongelmaa ja kyberturvallisuuden (tai digitaalisen turvallisuuden) roolia sen torjumisessa ja ehkäisemisessä. Tämä on ala, jonka taustalla on vahva kasvu ja vähäinen riippuvuus suhdanteista.

Investment Outlook ovat luettavissa kokonaisuudessaan tai kaksisivuisena yhteenvetona osoitteessa seb.se/investmentoutlookreport, josta löydät myös videon aiheesta.