Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

”Job Shadow -päivä oli unohtumaton kokemus”

Torstaina 13. lokakuuta vietettiin vuotuista Job Shadow -päivää jo kahdeksatta kertaa. Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) järjestämä tempaus tarjoaa nuorille päivän mittaisen tutustumisen työelämään yrityksen johtavassa asemassa olevaa työntekijää seuraten. SEB:stä kaksi johtajaa sai nuoren ”varjokseen” työpäivän ajaksi.

SEB:stä päivään osallistuivat Anssi Kiviniemi (Head of Sustainability, Finland) ja Juuso Pohjola (Head of Sales, Private Wealth Management & Family Office). Molemmat saivat varjokseen aiemmin tänä vuonna Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailussa Paras liikeidea -palkinnon voittaneen Luovia NY:n edustajan Ylöjärven lukiosta. Anssi Kiviniemen työparina oli Lenni Lehtonen ja Juuso Pohjolan Leo Salminen.

- Minulla ei ollut päivälle erityisiä odotuksia, lähinnä odotin sitä, että pääsen näkemään työntekijöiden perspektiivistä, miltä työelämä näyttää ja mistä kaikesta se koostuu, Lenni Lehtonen toteaa.

- Päivä sisälsi paljon mielenkiintoisia palavereita, joissa kaikissa oli rento meininki, Lehtonen jatkaa.

Lehtonen ja Salminen ovat sitä mieltä, että päivä oli positiivinen kokemus, jota he suosittelevat muillekin nuorille.

- Päivä SEB:llä oli mahtava, sain tavata monia uusia ihmisiä ja nähdä millaista työelämä pankissa on. Kaikki ihmiset vaikuttivat pitävänsä aidosti työstään ja kertoivat mielellään millaista heidän työnsä SEB:illä on. Haluaisin kiittää kaikkia, jotka mahdollistivat päivän, se oli unohtumaton kokemus, Leo Salminen päättää.

Job Shadow -päivään osallistuvat nuoret tulevat eri puolilta Suomea, ovat iältään 16-23 -vuotiaita ja ovat kaikki osallistuneet koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan Vuosi yrittäjänä. He ideoivat ja perustivat oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen ja pyörittivät sitä lukuvuoden ajan. "Varjostettavien" osalta mukana oli monipuolinen joukko yritysten ja yhteiskunnallisten toimijoiden johtotehtävissä olevia henkilöitä.

SEB on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) pääyhteistyökumppani ja tukenut jo vuosia lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys ja yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestö Suomessa.

Luovia on yritys, joka valmistaa erilaisia tuotteita, kuten korvakoruja roskiin menevästä HDPE (High Density Polyethylene) muovista. Kyseistä muovia käytetään muun muassa shampoopulloissa, pullonkorkeissa sekä käsidesipulloissa. Luovian tehtävänä on auttaa niin ihmisiä kuin luontoakin, sekä tuoda esiin uusia kierrätyksen ja kestävän kehityksen tarjoamia mahdollisuuksia. Lue lisää luoviastore.com