Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Keskuspankkiodotukset ja öljy markkina-ajureina

Helmikuun alussa osakemarkkinoiden luisu jatkui, kun taloustilastot olivat alavireisiä ja mm. Kiinan epävarmuudet painoivat markkinoita. Kuukauden loppua kohden kurssit nousivat selvästi, kun öljyn hinta piti pintansa ja Yhdysvalloista saatiin kohtuullisen hyviä taloustilastoja.

Helmikuun alussa osakemarkkinoiden luisu jatkui, kun taloustilastot olivat alavireisiä ja mm. Kiinan epävarmuudet painoivat markkinoita. Kuukauden loppua kohden kurssit nousivat selvästi, kun öljyn hinta piti pintansa ja Yhdysvalloista saatiin kohtuullisen hyviä taloustilastoja. Oman tukensa markkinoille antoi myös voimistunut odotus EKP:n uusista tukitoimista. Helmikuun aikana Yhdysvaltain ja kehittyvien markkinoiden osakemarkkinat päätyivät loppukuun nousun ansiosta noin 2,5 prosenttia plussalle, kun Suomi jäi nollaan ja Euroopan osakemarkkinat 2,5 prosenttia miinukselle.

Lue maaliskuun katsaus tästä