Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Kuukausikatsaus: Huhtikuussa yllättäviä markkinaliikkeitä

Osakemarkkinoilla huhtikuun alussa nähtiin hyvää nousua kautta linjan. Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa pörssit nousivat kuun puoliväliin mennessä reilut pari prosenttia ja kehittyvillä markkinoilla nousua kertyi lähes kymmenen prosenttia. Huhtikuun viimeisellä viikolla markkinasentimentti rapautui , jolloin kurssit laskivat useita prosentteja kaikilla keskeisillä markkina-alueilla.

Osakemarkkinoilla huhtikuun alussa nähtiin hyvää nousua kautta linjan. Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa pörssit nousivat kuun puoliväliin mennessä reilut pari prosenttia ja kehittyvillä markkinoilla nousua kertyi lähes kymmenen prosenttia. Huhtikuun viimeisellä viikolla markkinasentimentti rapautui korkojen noustessa ja heikkojen taloustilastojen myötä, jolloin kurssit laskivat useita prosentteja kaikilla keskeisillä markkina-alueilla. Lopputuloksena kehittyvien markkinoiden kurssit jäivät noin 5 prosenttia plussalle, kun Suomen, Euroopan ja Yhdysvaltain pörssit jäivät 1-2 prosenttia pakkaselle.

Lue toukokuun kuukausikatsaus tästä