Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Kuukausikatsaus: Odotusten mukaista tilastointia heinäkuussa

Yhdysvalloissa raportoitiin pääsääntöisesti hyviä, mutta odotusten mukaisia taloustilastoja. Euroopassa tilastoitiin hyviä lukuja, vaikka positiivisia yllätyksiä ei juurikaan nähty.

Yhdysvalloissa raportoitiin pääsääntöisesti hyviä, mutta odotusten mukaisia taloustilastoja. Euroopassa tilastoitiin hyviä lukuja, vaikka positiivisia yllätyksiä ei juurikaan nähty. Kokonaiskuva on Euroopassa pitkälti ennallaan: Saksan ja Englannin taloudet kasvavat hyvää tahtia kun Etelä-Euroopassa kasvu on yhä nollan liepeillä.  Kehittyvillä markkinoilla saatiin alueellisesti tarkasteltuna positiivisimpia lukuja. Kokonaisuutena kehittyvien markkinoiden talouksissa on pientä positiivista virettä ja keskuspankkien siirtyessä elvyttävään sykliin kasvu saa lisää tukea. Osakemarkkinoilla tuottokehitys oli korkomarkkinoiden tapaan laimeaa ja tuotot kääntyivät runsaan prosentin pakkaselle Euroopassa ja Yhdysvalloissa,kun kehittyvien markkinoiden yleisindeksi nousi vajaan 4 prosenttia euroissa mitattuna. Osakemarkkinoiden positiivinen kehitys on jossain määrin yllättävää, kun hinnoittelu on vaativaa, kurssitasot ovat korkealla ja meneillään olevalla tuloskaudella ei odoteta kuultavan tulosennusteiden nostoista.

 

Lue elokuun kuukausikatsaus tästä