Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Kuukausikatsaus: Taloudesta odotusten mukaisia tilastoja

Elokuun aikana Yhdysvalloissa raportoitiin hyviä ja osin odotuksia parempia talouden lukuja.Euroopan taloustilastot eivät olleet yhtä hyviä.Kiinan talouskasvun tasaantuminen on piristänyt myös muualla kehittyvillä markkinoilla talouksien tilaa vientinäkyminen kautta.

Elokuun aikana Yhdysvalloissa raportoitiin hyviä ja osin odotuksia parempia talouden lukuja. Työmarkkinoiden tila paranee yhä ja myös asuntomarkkinoiden vire on noussut kevään jäljiltä, kun mm. uudisrakentaminen ja rakennuslupahakemukset nousivat. Euroopan taloustilastot eivät olleet niin mukavaa luettavaa, kun Italian talouden raportoitiin supistuneen toisella neljänneksellä (-0,2 %) ja Saksan teollisuuden tilaukset ja teollisuustuotantolukemat olivat odotuksia heikompia. Kiinan taloustilastointi on ollut kesän aikana niin hyvää, että 7 prosentin talouskasvutavoite näyttää toteutuvan kuluvana vuonna. Kiinan talouskasvun tasaantuminen on piristänyt myös muualla kehittyvillä markkinoilla talouksien tilaa vientinäkyminen kautta.

Lue syyskuun katsaus tästä