Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Mika Helinin teos Kaksoisvarjo SEB:n vastaanotossa

Mika Helinin tilateoksessa "Kaksoisvarjo" ihmisen rakentama ympäristö ja luonto kohtaavat. Teos on esillä SEB:n vastaanotossa 2. syyskuuta lähtien.

Kaksoisvarjo-teoksen elementit, nojatuolit ja valaisin, ovat muistutus ihmisestä tilassa, josta luonto yrittää ottaa vallan. Sammal nousee teoksessa valokeilaan ja herättää kysymyksen siitä, kuka hallitsee ja ketä. Installaatio on SEB:n ja EMMAn uusien kokoelmateosten sarjan viides teos.

Mika Helin

Mika Helin (s. 1978) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee erilaisiin tiloihin suunniteltujen teosten parissa. Teokset ovat usein ainutkertaisia ja tuhoutuvat näyttelyn päätyttyä. Helinin suunnitteluprosessissa tilalla, materiaalilla ja rakentamisella on keskeinen rooli. Taiteilija tutkii asioiden ja esineiden rakenteita, niiden alkuperää ja materiaalinvalintojen luomia merkityksiä. Häntä kiinnostavat yllättävien elementtien yhdistämisen kautta syntyvät jännitteet ja havainnot.

Helin on valmistunut vuonna 2016 kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta.

SEB:n ja EMMAn taideyhteistyö

SEB:n  ja EMMA - Espoon modernin taiteen museon yhteistyön tuloksena EMMAn uusien kokoelmateosten sarja esitetään SEB:n toimiston aulatilassa. Kokolemasarja koostuu kuudesta teoksesta, jotka esitellään yksi kerrallaan. Taideyhteistyö on kolmevuotinen. 

SEB:n toimintaa ohjaa ajatus, jonka mukaan luovuus, innovatiivisuus ja rohkeus nähdä maailma toisin silmin ovat avaintekijöitä paremman maailman rakentamisessa. EMMA puolestaan on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten taidemuseo, joka tuo taiteen sinne, missä ihmiset liikkuvat ja toimivat.