Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Palkintosade SEB:n rahastoille LSEG Lipper Fund Awards Nordics -kilpailussa

Kolme SEB:n rahastoa palkittiin LSEG Lipper Fund Awards Nordics 2024 -kilpailussa. Ne palkittiin siitä, että ne ovat jatkuvasti tuottaneet positiivista riskikorjattua tuottoa omissa luokissaan.

SEB Pensionsfond Plus, jota hallinnoi SEB:n monijäseninen johtoryhmä, palkittiin ensimmäistä kertaa Lipper Fund Awards Nordics 2024 -kilpailussa kategoriassa Best Mixed Asset SEK Aggressive Fund over three years.

- Tunnustuksen saaminen monistrategisesta lähestymistavasta, joka kattaa erilaisia maantieteellisiä alueita ja omaisuusluokkia ja jossa kestävä kehitys on integroitu osa sijoitusprosessiamme, on epäilemättä kunnia-asia, toteaa johtoryhmän jäsen Agneta Altino ja jatkaa:

- Vahva menestyksemme viimeisten kolmen vuoden aikana on osoitus tiimimme sitkeästä sitoutumisesta sijoitusprosessiimme, jossa korostetaan pitkän aikavälin näkökulmaa ja keskitytään aktiiviseen allokaatioon eri hajautettujen omaisuusluokkien välillä.

Tuotto kymmenen vuoden aikana

Kaksi muuta SEB:n rahastoa erottui edukseen voittamalla arvostetuimmassa kategoriassa palkinnon siitä, että ne ovat jatkuvasti tuottaneet vahvaa riskikorjattua tuottoa ja tuottaneet paremmin kuin muut rahastot vuosikymmenen ajan.

Jimmy Bengtssonin hallinnoima SEB Sweden Small Cap C/R -rahasto saa LESG Lipper Fund Awards Nordics 2024 -palkinnon kategoriassa Best Equity Sweden Small & Mid Cap Fund over ten years. Rahasto on aiemmin saanut saman palkinnon vuosilta 2022 ja 2023.

- Menestyksemme, jota saavutamme sitoutumalla pitkän aikavälin strategiaamme pienissä osakkeissa, on innostavaa ja vahvistaa lähestymistapaamme, Jimmy Bengtsson sanoo.

Tommi Saukkoriipin hallinnoimalle SEB Nordenfondille myönnetään LSEG Lipper Fund Awards Nordics 2024 -palkinto kategoriassa Paras pohjoismainen osakerahasto yli kymmenen vuoden ajalta. Aiemmin tänä vuonna rahasto palkittiin LSEG Lipper Fund Awards Europe -palkinnolla samassa kategoriassa.

- Meillä on SEB:n rahastojen hallinnoinnissa yhteinen perusjohtamisen filosofia, jossa luotamme merkittävästi säännöllisiin yritysvierailuihimme kriittisessä analyysissä. Valitsemillamme yhtiöillä on tyypillisesti vankka markkina-asema, pätevä ylin johto, joka asettaa osakkeenomistajien edut etusijalle, ja ne käyvät läpi perusteelliset kestävän kehityksen arvioinnit, Tommi Saukkoriipi kertoo.