Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Perinteinen Job Shadow -päivä huipentui jälleen SEB:n tiloissa

Keskiviikkona 4. lokakuuta vietettiin vuotuista Job Shadow -päivää jo yhdeksättä kertaa. Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin järjestämä tempaus tarjoaa nuorille päivän mittaisen tutustumisen työelämään yrityksen johtavassa asemassa olevaa työntekijää seuraten.

Job Shadow -päivässä eri alojen johtajat ja vaikuttajat saavat työparikseen nuoren tulevaisuuden tekijän yhden työpäivän ajaksi. Nuoret tulevat eri puolilta Suomea, ja jokainen heistä on käynyt Vuosi yrittäjänä -oppimiskokonaisuutemme omassa koulussaan tai oppilaitoksessaan. Päivä huipentuu yhteiseen päätöstilaisuuteen, jossa nuoret ja johtajat pääsevät inspiroivan työpäivän jälkeen verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksiaan.

SEB:llä päivään osallistui Todde Friberg Pietarsaaren lukiosta, joka toimi Nikolas Rokkasen (Head of Financial Strategy) ”varjona”.

- Tämän päivän perustella meillä Suomessa ei tarvitse kantaa huomisesta mitään huolta! Innovatiivisuutta, uusajattelua ja tarmoa löytyy vaikka muille jakaa, ja mikä parasta, sosiaalinen nerokkuus, myyntitaito ja tuiki tärkeä pilke silmäkulmassa huokui nuorten tekemisestä. Nuorissa on tulevaisuus - pidetään siis heistä yhdessä hyvää huolta ja annetaan nostetta siipien alle, Nikolas Rokkanen toteaa.

Job Shadow -päivän tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuuksia innostua työelämästä, tunnistaa omia vahvuuksiaan ja oivaltaa erilaisia mahdollisuuksia. Päivään osallistuvat johtajat pääsevät tutustumaan nuorten ajatuksiin työelämästä ja luomaan uusia kontakteja. Nuorille Job Shadow -päivä johtajan kanssa on ainutlaatuinen kokemus, joka jää varmasti mieleen.

SEB on Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin pääyhteistyökumppani ja tukenut jo vuosia lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitoja tukevia palveluita ja oppimiskokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille ja kunnille. Nuorten yrittäjyys ja talous on perustettu 1.6.2023, kun Nuori Yrittäjyys ry ja Talous ja nuoret TAT yhdistivät toimintansa.