Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Perinteinen Job Shadow -päivä huipentui jälleen SEB:n tiloissa

Torstaina 28. lokakuuta vietettiin vuotuista Job Shadow -päivää jo seitsemättä kertaa. Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) järjestämä tempaus tarjoaa nuorille päivän mittaisen tutustumisen työelämään yrityksen johtavassa asemassa olevaa työntekijää seuraten. SEB:stä kaksi johtajaa sai nuoren ”varjokseen” työpäivän ajaksi.

Nuoret tulevat eri puolilta Suomea, ovat iältään 16-23 -vuotiaita ja ovat kaikki osallistuneet koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan Vuosi yrittäjänä. He ideoivat ja perustivat oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen ja pyörittivät sitä lukuvuoden ajan.

"Varjostettavien" osalta mukana oli monipuolinen joukko yritysten ja yhteiskunnallisten toimijoiden johtotehtävissä olevia henkilöitä. SEB:stä päivään osallistuivat Saija Korkala (Head of Investor Services, Finland) ja Juuso Pohjola (Head of Sales, Private Banking). Molemmat saivat varjokseen aiemmin tänä vuonna Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailussa SEB:n signature-palkinnon voittaneen Nordvi NY:n edustajan Lauttasaaren yhteiskoulusta. Saija Korkalan työparina oli Luka Mansikka ja Juuso Pohjolan Niklas Snäll.

- Odotin päivältä sitä, että pääsen näkemään työntekijöiden perspektiivistä, miltä työelämä näyttää ja mistä kaikesta se koostuu. Tämä toteutui erittäin hyvin, Luka Mansikka toteaa.

- Ihmiset olivat kaikki todella mukavia ja toimistolla oli hyvä fiilis, eläväistä ja koko ajan tapahtui, Mansikka jatkaa.

Niklas Snäll oli samoilla linjoilla.

- Toimistolla oli paljon eläväisempi meno, kuin mitä mielikuvani oli perinteisestä toimistotyöstä, Snäll pohtii.

Kaiken kaikkiaan Luka ja Niklas olivat sitä mieltä, että päivä oli antoisa ja hieno kokemus, jota he suosittelevat muillekin nuorille.

- Meillä oli hyviä keskusteluja päivän aikana ja pääsin oikeasti mukaan kaikkiin päivän palavereihin ja tehtäviin. Erittäin antoisa kokemus, Niklas Snäll päättää.

Katso videolta tunnelmia päivästä.

 

SEB on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) pääyhteistyökumppani ja tukenut jo vuosia lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys ja yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestö Suomessa.