Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Perinteinen Job Shadow -päivä huipentui SEB:n tiloissa

Keskiviikkona 30. lokakuuta vietettiin vuotuista Job Shadow -päivää. Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) järjestämä tempaus tarjoaa nuorille päivän mittaisen tutustumisen työelämään yrityksen johtavassa asemassa olevaa työntekijää seuraten. SEB:stä kolme johtajaa sai nuoren ”varjokseen” työpäivän ajaksi.

Nuoret tulevat eri puolilta Suomea, ovat iältään 16-23 -vuotiaita ja ovat kaikki osallistuneet koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan Vuosi yrittäjänä. He ideoivat ja perustivat oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen ja pyörittivät sitä lukuvuoden ajan.

"Varjostettavien" osalta mukana oli monipuolinen joukko yritysten ja yhteiskunnallisten toimijoiden johtotehtävissä olevia henkilöitä. SEB:stä päivään osallistuvat Marcus Nystén, Country Manager, Tiina Hanninen-Rauhala, Head of Client Account Management Finland ja Camilla Laitinen, Business Development Executive).

Camillan kanssa päivän vietti Moona Haapala Turusta, Marcuksen mukana oli Juho Kärnä Oulusta, ja Maija Pitkänen Iitistä pääsi seuramaan Tiinan työpäivää.

Toiminnan monipuolisuus yllätti positiivisesti

Päivään sisältyi varjostettavasta riippuen viikkopalavereita, suunnittelukokouksia ja tapaamisia yhteistyökumppaneiden kanssa.

Haapala ja Kärnä kertoivat, että lähtivät päivään avoimin mielin ilman suuria ennakko-odotuksia. Molemmat olivat tutustuneet yritykseen ja varjostettaviinsa ennakkoon nettisivujen ja LinkedInin kautta.

Pitkänen puolestaan osallistui Job Shadow -päivään jo toista kertaa, joten hän oli jo tarkemmin miettinyt millaisiin asioihin haluaisi keskittyä päivän aikana.

- Halusin syventää ymmärrystäni erityisesti johtamisen osalta, miten Tiina johtaa omaa tiimiään. Samalla tietysti tutustua tarkemmin yrityspankin toimintaan, Pitkänen totesi.

Iltapäivällä kaikki olivat tyytyväisiä päivän antiin.

- Mielikuva pankista muuttui kyllä paljon modernimmaksi päivän aikana. Oli mielenkiintoista huomata se, että toiminta on todella monipuolista ja monialaista, Kärnä kertoi.

- Päällimmäisenä jäi mieleen se, että kuinka monipuolisesti SEB tekee yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa ja miten laaja globaali verkosto on. Wallenbergin suvun taustatarina ja ekosysteemi ovat myös todella mielenkiintoisia aiheita, Haapala totesi.

Job Shadow -päivän päätteeksi kaikki tapahtumaan osallistuneet yli 50 johtajaa ja vielä suurempi joukko nuoria kokoontuivat yhteiseen päätösjuhlaan SEB:n tiloihin vaihtamaan ajatuksia.

- Päivä oli todella hauska ja inspiroiva, varmasti molemmat opimme toisiltamme jotain uutta. Mielelläni jatkan sparrausta ja ajatustenvaihtoa myös jatkossa, Camilla Laitinen pohti.

- Opin samalla myös kollegastani uutta, kun SEB:n Innovation Labia neljä vuotta johtanut Baltian kuuluisa sarjayrittäjä Mart Maasik kertoi, kuinka hänen uransa on 1993 alkanut Vuosi Yrittäjä -ohjelman kautta.