Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Pohjoista leveyttä – syksyn taidenäyttely SEB:n vastaanotossa

SEB:n vastaanotossa on esillä uusi taidekeramiikkanäyttely. Näyttely on satelliittinäyttely Arabian Taideosastoyhdistyksen 20-vuotisjuhlanäyttelylle ”Pohjoista leveyttä 60.20890”, joka avautuu 14. syyskuuta Iittala & Arabia Muotoilukeskukseen.

Yhteistyökumppanimme Arabian Taideosastoyhdistyksen 20-vuotisjuhlanäyttely ”Pohjoista leveyttä 60.20890” avautuu 14.9.2023. Näyttelyn koordinaatit johdattavat Helsingin Arabian kaupunginosaan, Iittala & Arabia Muotoilukeskukseen, missä Arabian taideosasto sijaitsee.

Juhlanäyttelyn kuraattoreita ovat pohjoismaiseen muotoiluun sekä muun muassa nykykeramiikkaan erikoistuneet galleristit Juliet Burrows ja Kim Hostler. Kaksikko johtaa kahta galleriaa New Yorkissa sekä yhtä Los Angelesissa. Arabian Taideosastoyhdistyksen jäsen Kristina Riska oli ensimmäinen elävä taiteilija, jota galleristit edustivat. Sittemmin he ovat aloittaneet yhteistyön myös muiden yhdistyksen taiteilijoiden kanssa.

Juhlanäyttely esittelee yhdistyksen taiteilijoiden uusimpia teoksia. Myös SEB:n näyttelyssä nähdään teoksia kaikilta yhdistyksen jäseniltä; Heikki Orvola, Kati Tuominen-Niittylä, Pekka Paikkari, Kristina Riska, Heini Riitahuhta, Kim Simonsson, Jasmin Anoschkin, Caroline Slotte, Sakari Kannosto ja Marianne Huotari.

Juhlavuoden julkaisu nähtävillä SEB:n ikkunanäyttelyssä 

Kuraattori Juliet Burrows on myös kirjoittanut Arabian Taideosastoyhdistyksen merkityksestä kansainvälisestä näkökulmasta yhdistyksen juhlavuoden julkaisuun Arabia Art Department Society 20 Years. Kirjan muut tekstit pohjautuvat yhdistyksen juhlavuodelle toteutettuun, tietokirjailija, sisustustoimittaja Maaretta Tukiaisen tuottamaan ja juontamaan Muotokuvia-podcastiin.

Kirjasta löytyy jokaisen taiteilijan jaksosta oma lukunsa englanniksi käännettynä, jolloin aineisto saavuttaa myös kansainvälisen yleisön. Kirjassa esitellään myös JUHLAT-kokoelma, joka kunnioittaa niin yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuotta kuin Arabia-brändin 150-vuotisjuhlavuotta, joka myös osuu vuoteen 2023. Kokoelmassa Heini Riitahuhdan suunnittelema rasia toimii jalustana yhdistyksen taiteilijoiden teoksille. 150 kappaleen numeroitu editio on tehty käsityönä Arabian taideosastolla yhteistyössä keramiikkataiteilija Susanne Koskimäen kanssa.

Myös juhlavuoden julkaisu on nähtävillä Pohjoista leveyttä 60.20890 -näyttelyssä sekä SEB:n ikkunanäyttelyssä Eteläesplanadilla.

SEB on Arabian taideosastoyhdistyksen 20-vuotisjuhlavuoden pääyhteistyökumppani.