Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Private Banking uudistaa strategiaansa ja palveluitaan

SEB uudistaa Private Banking -palveluita Suomessa. Jatkossa pankki keskittyy entistä rajatumpaan kohderyhmään, mutta entistä laajemmalla tarjoamalla, hyödyntäen pankin vahvaa yrityspankkitarjoamaa ja kansainvälistä verkostoa.

– Varainhoito on jatkossakin keskeinen osa palveluitamme, mutta haluamme tarjota asiakkaillemme entistä laajempaa neuvonantoa esimerkiksi vaihtoehtoisiin sijoituksiin (mm. pääomasijoitukset, infrastruktuuri, uusiutuva energia, vaikuttavuus), lakipalveluihin ja lainoihin liittyen, Private Banking Suomen liiketoiminnasta vastaava Mika Koskinen kertoo.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat jatkossa ammattimaiset sijoittajat, holding- ja family office -yhtiöt ja perhekokonaisuudet.

– Meille family office -konsepti on paljon enemmän kuin pelkkää varakkuutta. Meidän ajattelussamme nämä tahot toimivat pitkälti institutionaalisen sijoittajan tavoin. Pankki- ja varainhoitoala Suomessa on hyvin kilpailtu, ja regulaatio on kasvanut hyvin voimakkaasti. Tämä pakottaa kaikkia alan toimijoita sopeutumaan. Meidän pitää olla realistisia ja tunnistaa vahvuutemme, Koskinen jatkaa.  

– Jatkossa tulemme keskittymään isompiin asiakaskokonaisuuksiin ja heille tarjottaviin palveluihin perinteisten rahasto- ja sijoituspalveluiden sijaan. Näin pystymme takaamaan asiakkaillemme henkilökohtaisen palvelun laadun ja kansainvälisen verkostomme tuomat edut. Tämä suunnanmuutos on meille hyvin looginen ja koskee paitsi Suomea, myös esimerkiksi Norjaa ja Tanskaa. Tällä muutoksella asiakkaamme voivat hyötyä täysimääräisesti muidenkin yksiköidemme ammattitaidosta.