Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB aloittaa vaikuttajayhteistyön Suomessa - tavoitteena houkutella lisää naisia finanssialalle

SEB on sopinut yhteistyöstä Mimmit sijoittaa -median kanssa Suomessa. Yhteistyön myötä SEB:lle tärkeät aiheet ja samalla myös asiantuntijat näkyvät Mimmit sijoittaa -podcastissa ja Instagram-tilillä. 

Päätavoitteena on rohkaista naisia ja etenkin nuoria naisia hakeutumaan finanssialalle ja näkemään alan uramahdollisuudet. Samalla halutaan kannustaa naisia sijoittamaan ja huolehtimaan varallisuudestaan. SEB uskoo monimuotoisen työyhteisön vahvuuteen, ja tämän yhteistyön  myötä haluamme edistää monimuotoisuutta niin työyhteisöissä kuin koko yhteiskunnassa.

Mimmit sijoittaa on Pia-Maria Nickströmin ja Hanna Tikanderin vuonna 2018 perustama yhteisö, jossa puhutaan rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä rennoissa merkeissä. Mimmit sijoittaa tuottaa sisältöä sosiaalisen median kanaviin, joissa heitä seuraa pääsääntöisesti 24-34-vuotiaat naiset.

- Yhteistyön tavoitteena on kirkastaa mielikuvaa finanssialan työmahdollisuuksista, vaikuttaa laajasti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja rohkaista naisia ja etenkin nuoria naisia hakeutumaan finanssialalle. Pyrimme yhteistyöllä vaikuttamaan positiivisesti siihen, miten nuoret naiset kokevat ja näkevät pankin mahdollisena työnantajana ja alan uramahdollisuudet. Haluamme myös tuoda esille tärkeyden siinä, että myös naiset omistavat, sijoittavat ja kasvattavat omaa varallisuuttaan, HR Specialist Anne Tervala kertoo.

Suomi on ensimmäinen maa, jossa SEB lähtee näin kattavasti mukaan vaikuttajayhteistyöhön ja vaikuttajamarkkinointiin.

- Meille tärkeä osa vastuullista pankkitoimintaa on olla yhteiskunnallisesti vaikuttamassa tärkeisiin teemoihin eri keinoin. Samalla olemme hyvin innoissamme tästä yhteistyöstä myös työnantajakuvan kehittämistyön näkökulmasta, Tervala toteaa.

Yhteistyö kestää vuoden 2021 ajan ja koostuu neljästä eri teemasta ja jaksosta: mitä pankit tekevät, töissä finanssialalla, vastuullisuus ja omistaminen. Kyseiset aiheet ovat esillä ja käsiteltävinä sovittuna ajankohtana Instagramissa, podcastissa ja syksylle suunniteltavana tapahtumana.

- SEB ja meidän asiantuntijamme ovat tulevan kevään ja ensi syksyn aikana esillä sanoin ja kuvin Mimmien tileillä ja kanavissa, joten kannattaa ottaa ne seurantaan. Ensimmäinen podcast ja Instagram-postaukset julkaistaan jo ensi viikon maanantaina, Tervala kertoo.

- Olemme ylpeitä tulevasta yhteistyöstä SEB:n kanssa! Puhumme kanavissamme rahasta ja sijoittamisesta, joten pankkimaailman tutuksi tekeminen on luonnollinen seuraava askel, Hanna Tikander toteaa.

- Olemme erityisen iloisia SEB:n työstä taloudellisen tasa-arvon saralla. Toivomme, että tämän yhteistyön voimin savuttavamme monimuotoisen hakijajoukon SEB:n tuleviin avoimiin työpaikkoihin, Pia-Maria Nickström jatkaa.

Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa on räiskyvää naisenergiaa säteilevä media mimmeille, jotka puhuvat rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä. Mimmien yhteisö sai alkunsa, kun kunnianhimoiset opiskelijat Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander yhdistivät voimansa tarkoituksenaan tehdä pörssimaailmasta tasa-arvoisempi paikka. Mimmit sijoittaa voitti syyskuussa 2019 Vuoden sijoitusteko -palkinnon Sijoittaja 2019 -tapahtumassa. Seuraajia heillä on Instagramissa yli 45 000 ja podcastilla on reilusti yli 20 000 kuuntelukertaa viikossa.

Kuuntele podcasteja: Acast  tai Apple Podcasts ja Spotify -alustoilla

Seuraa Instagramissa @mimmitsijoittaa

www.mimmisijoittaa.fi