Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB Ensimmäinen neljännes 2015 - Liiketulos 5,8 mrd. SEK (4,9)

Vuoden ensimmäisen neljänneksen tuotto oli 11,6 mrd. SEK, eli 11 prosenttia suurempi kuin vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä.

"Toimimme poikkeuksellisina aikoina, jolloin negatiiviset korot ovat kääntäneet taloudelliset suhteet ylösalaisin, mikä vaikuttaa asiakkaiden käyttäytymiseen. Monipuolinen liiketoimintamme kasvatti kuitenkin liiketulostamme myös näinä aikoina", kommentoi SEB:n toimitus- ja konsernijohtaja Annika Falkengren vuoden ensimmäisen neljänneksen tulosta.

"Markkinoiden korkean volatiliteetin ja osakemarkkinoiden arvostustasojen kohoamisen myötä on oltava varuillaan. Olemme kokeneet, että asiakkaamme entistä enemmän haluavat suojautumista, riskinhallintaa ja pitkäaikaisia talletuksia."

Vuoden ensimmäisen neljänneksen tuotto oli 11,6 mrd. SEK, eli 11 prosenttia suurempi kuin vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä. Liiketoiminnan kulut nousivat 4 prosenttia ja ne olivat 5,6 mrd. SEK, kuten aikaisemmin ilmoitettiin, suurempien eläkekustannusten ja valuuttavaikutusten vuoksi. Vuoden ensimmäisen neljänneksen liiketulos oli 5,8 mrd. SEK, eli 19 prosenttia suurempi kuin vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä.

Varallisuusarvo säilyi korkeana. Luottotappiot olivat 188 milj. SEK, mikä vastaa 5 peruspisteen luottotappiotasoa.

Neljänneksen pääoman tuotto oli 13,8 prosenttia, ja Tier 1 -suhdeluku nousi 16,6 prosenttiin.

Maksuvalmiusvaatimus oli 124 prosenttia, likviditeettireservi 569 mrd. SEK ja kokonaiskäteisvarat 773 mrd. SEK.